Hallon / vanilj cheescake

Nytt och spännande till mitt kök Agave Sirap. Det är en sirap, som flytande honung i konsitensen men sötare i smaken. 

För att producera agavesirap från blå agave skärs bladen av från plantan när den är 7 till 10 år. Agavestammen, som kallas piña, skärs av och ur den pressas agavejuice.  Agavesirap består huvudsakligen av fruktos och glukos. Vissa källor anger 92% fruktos och 8% glukos; andra 56% fruktos och 20% glukos. Skillnaderna anses beror på variationer i tillverkningsmetod och råvara mellan olika tillverkare. (Källa vikipedia) Läs mer där =)

Hittade ett recept från en av alla de bloggar jag följer som vart mycket lyckat och jag kan nog lura de flesta skeptiker med denna (bilderna vart lite mörka)

Hallon / vanilj cheescake

 

 

Botten:

1,8 dl nötter

0,6 dl dadlar 7-8 st tror jag blir bra, jag hade för några och det vart smuligt.

1 liten nypa havssalt

Fyllning:

3 dl cashewnötter

0,9 dl citronjuice

0,9 dl agave el. honung

0,9 dl kokosolja

1/2 msk vanillpulver

(+en skvätt vatten om det behövs för att mixa)

Topping:

100g hallon

1 msk chiafrön

Gör såhär:

1. Släng nötter, salt och dadlar i en mixer. Blanda nötter och dadlar tills du har en någorlunda jämn “gegga” (man får stoppa mixern då och då och peta ner från kanterna. Lite nöt-krisp vill man gärna ha kvar, så “övermixa” inte)

2. Fördela nöt- och dadelblandningen i botten av 8 silikonformar (använder du en stor “vanlig” kakform kan du med fördel strö lite kokosflingor i botten av formen, för att sedan lättare få loss cheesecake’n).

3. Släng alla ingredienser till cheesecake-fyllningen i mixern och blanda väl. Ha i vatten om det behövs (försök att ha i så lite vatten som möjligt.) Häll blandningen ovanpå bottnen i formarna (eller formen).

4. Placera i frysen för en timme eller så.

5. Mixa hallonen till en puré med en stavmixer. Häll i chiafröna och låt stå i 5-10 minuter. Häll sedan toppingen över kakorna (/kakan) som nu varit i frysen 1 timme. Ställ tillbaks i frysen och förvara dem där. Plocka fram en kvart före servering så de får mjukna lite,  NJUT!!

 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: