Jordgubb / rabarber paj

Välkommna tillbaka från semestern! hoppas ni har haft många lata varma sköna dagar. Det är tid att ta hand om trädgådens och naturens läkerheter! börjar med detta recept =)
 
 
 

1 paj, 6 portioner

Smuldeg:

2 dl (65g) havregryn

1 dl (42g) mandelmjöl

1 skopa (20g) whey complete vanilj (har du inte proteinpulver kan dy byta mot valfritt mjöl) Jag valde bakprotein och sweet drops vanilj.

1 msk (15g) kokosolja (mätt i fast form, inte smält)

1 msk stevia strö

1/4 tsk kardemumma

1 msk vatten

Fyllning:

250 g färska jorgubbar

150 g rabarber

1,5 msk stevia strö

1 msk potatismjöl

Smultäcke:

1/2 smuldegen + 15 g grovt hackade mandlar, 1/2 dl (15g) havregryn, 1/2 msk kokosolja, 0,5 msk flytande honung

1. Sätt ugnen på 175 C.

2. Ha i alla ingredienser till smuldegen i en matberedare och kör tills allt blivit blandat. Är den för torr kan du ha i lite mer vatten.

3. Dela smuldegen i två delar och tryck ut den ena delen i en pajform (degen är ganska torr och kommer inte hålla ihop som en "vanlig" deg). Grädda i ugnen i ca 5 minuter, tills den fått lite färg.

4. Skär jorgubbarna i mindre bitar. Skala och skiva rabarbern i ca 1,5 sm stora bitar. Blanda med stevia strö och potatismjöl. Lägg fyllningen i pajformen.

5. Tillsätt de övriga ingredienserna (mandlar, havregryn, kokosolja, honung) till den andra delen av smuldegen, blanda ihop med dina händer. Smula degen över rabarbern och jordgubbarna och grädda i ugnen i ca 10-15 minuter, eller tills rabarbern är mjuk och smultäcket fått färg.

TIPS! servera pajen med en vaniljsås gjord på lättkesella (ca 200g) och vaniljcasein (ca 1 skopa)  + vatten till önskad konsistens.

 

Ett underbart recept från tastyhealth =)

 

min rygg!
 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: