Använd dig av proteinrik kvarg

Kvag går att använda till så mycket mer. Jag använder mest den med 1% fett till mina berömda smooties och ersätter min yoghurt men nu ska här prövas på fler områden.  Man kan visst blanda i fun light för att få andra spännande smaker.

Kesella är Arlas varumärke på kvarg. Kvarg är en typ av färskost som görs av högpastöriserad skummjölk som ystas med mjölksyrakultur och löpe till en slät ostmassa som smaksätts med högpastöriserad grädde. Kesella med 10% fett har en rundare och fylligare smak än kesella med 1% fett.

Kesella 10%

Kesella 10% går inte att koka! Den kan därför inte användas till varma såser som man kokar, men kesellan kan användas i varma rätter som tillagas i ugn. Kesella 10% kan användas till kalla röror, till smörgåsar och smörgåstårotor, kalla såser, matbröd, bullar, saffransbröd, pajdeg, bakverk och efterrätter.

Kesella 1%

Kesella 1% kallas även Kesella Lätt. Den har frisk och lite syrlig smak och passar bra till matbröd, saffransbröd och pajdeg. Den är precis som kesella 10% ej kokbar men kan användas i varma rätter som tillagas i ugn. Kesella 1% passar bra i matbröd och gör att brödet håller sig längre och blir mindre smuligt. Pajdeg med kesella blir magrare och smidigare att hantera. Gräddat pajskal håller ihop bättre med kesella

Detaljerat näringsinnehåll per 100g:

Färskost fett 1 % Lätt Kesella (Källa: Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas, version 04.1)

Energi: 75.5kcal/315.8kJ

Vatten: 82g

Protein: 12.7g

Fett: 1g varav mättat: 0.67g, enkelomättat: 0.23g, fleromättat: 0.02g, kolesterol: 5mg

Kolhydrater: 3.7g, varav sockerarter: 2.9g

Fibrer:  0g

Vattenlösl. vitaminer: Folat: 12mcg, Niacin: 0.07mg, B2: 0.15mg, B1: 0.04mg, B6: 0.04mg, B12: 0.7mcg

Fettlösl. vitaminer: D: 0.01mcg, Retinol (A-vit): 8.3mcg, Karoten (A-vit): 5mcg, Alfa-tokoferol (E-vit): 0.02mg

Mineraler: Fosfor: 180mg, Järn: 0.1mg, Kalcium: 107mg, Kalium: 151mg, Magnesium: 11mg, Natrium: 38mg, Selen: 4mcg, Zink: 0.4mg

 

Obs! finns laktosfritt med =0)



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: