kokt eller okokt ris?
Inlagd under: Allmänt
Mat igen!! (tröttnar hon aldrig?) -NEJ!!
7,00 redig barkbåt med ½ avokado och skinka 1dl yoghurt med müsli kaffe
10,00 *proteinbollar 3st frukt kaffe
11,30 lunch korvstroganoff med ris (ca 1,5dl ris, kokt)
14,30 ½ avokado lite strimlad skinka gurka cocktailtomat och en fruktbar
17,30 återhämtnings smoothie med banan 1st blåbär 1/2dl proteiner 1prt. Kvarg 1dl och vatten 3dl
Blir en stressig eftermiddag med ett möte i skolan kl 18 så jag vet inte hur/när jag ska få i mig mat eller vad det blir.
Igår vart det step up pass, gick bättre än förväntat eftersom det var så länge sen, idag träningsvärk i vaderna *S*. Idag blir det ett ben pass på gymmet med högt tempo, sista passet nu på en vecka sen blir det funktionell träning på mattan hemma.
Såg en artikel igår om en tjej som ska tävla i fitness hon åt okokt ris?? varför?? Lät ju inte så gott faktiskt. Men hon hade ju grymt snygg kropp *S* Men okokt eller kokt ris?? Jag börjar förstå av olika forum att det handlar om att få i sig kolhydrater, energi inför ett träningspass. Man måste äta ca 200g kokt ris för att få i sig ca 50g kolhydrater, det orkar man ju aldrig därför väljer man att äta det okokt för att få i sig rätta kolhydratsmängden. Riset sväller 3 ggr en dl okokt blir 3 dl kokt, ris innehåller ca 78 % kolhydrater, 8 % protein, ca 0,5 % fett och ca 12 vatten. Ah då förstår vi varför bodybuilders äter ris och kyckling alt tonfisk dagarna i ända! Kolhydrater och proteiner låg andel fett.
*Proteinbollar smakar blä första gången men man vänjer sig =) bra mellis och lätt att ta med.
1dl kvarg
4 msk protein
1 tsk vaniljsocker
1 ½ msk kakao
2 krm salt
3 dl havregryn
2 msk mjölk el kaffe
Rulla dem som kokosbollar i kokos el sesamfrön eller hackade nötter.
(läs inte det här! Min dåliga våg stod på 60,4 på morgonen) nu läste du ju i alla fall!!! ;0)

