choklad mugg-kaka

Jag är ju tjej!! sjukligt sugen på choklad =0)
 
1 skopa whey choklad
1 äggvita
1 msk kakao
2-3 msk mjölk
 
va försiktig i mickron den ska vara kladdig i mitten
jag serverade med osötad sylt och hallon och björnbär + en klock jordnötssmör osötad såklart!


<3 våffeldagen <3

 
1,25 dl havregryn
1 skopa whey vanilj
1 tsk bakpulver
2 msk kokosmjöl
1/3 dels mosad banan
1 msk lätt kesella
1 ägg + 2 vitor
5 msk mini mjölk eller havremjölk
10 droppar stevia
 
mixa med stavmixern till en slät smet. Grädda dem =)
 
till detta proteinfluff
1 skopa whey
1msk lätt kesella
1/2 dl blåbär eller annat bär
1/2 msk vaniljsocker
 
mixa allt slätt och vispa sedan upp ett fluff
 
ny införskaffad till skaferiet =)
 
 


Nya produkter till mitt kök

 
Ica Maxi har faktiskt ganska mycket har jag märkt när jag börjat leta och faktiskt billigare än hälsokosten.
Kungmarkattas produkter har jag fått upp ögonen på och min uppfattning när man gämför mot likvärdiga produkter har ett bättre innehåll. 


Pizza

Vem sa att man inte kan äta pizza? ;0) Här har ni värdens smarrigaste diet pizza på blomkålsbotten.
ca200g rå blomkål
2 äggvitor eller 1 dl om du har flytande
1,5 tsk fiberhusk
1 msk krossade linfrön
Valfria kryddor jag hade bara örtsalt 
1. Sätt ugnen på 220C.
2. Mixa den råa blomkålen i en matberedare eller mixer tills den blir grynig. Häll ut blomkålen och pressa den lite med hushållspapper så att du får bort lite vätska.
3. Blanda alla ingredienser i en skål och lägg sedan över smeten på en bakplåt med bakplåtspapper på. Bred ut smeten till en rund form, ca 0,3 cm tjock. Grädda i ugnen i ca 20-25 minuter.
 
Super lätt!! lägg sedan på det du vill ha och grädda 10-15 minuter till.
 
Jag rörde ihop tomatpuree från kung markatta liten vitlök och oregano. Kycklingfilee som jag hade förstekt med salt peppar och chilli sen fick den gå i ett foliepaket samtidigt som pizzabottnen gräddades klara samtidigt =)
Det som är på förutom tomatpuren och skivad kycklingfilee är: röd lök, spetspaprika, svarta oliver, coctail tomater i halvor och fetaost till serveringen la jag på blad spenat och avoccado. Överaskande god!!


Produktjämförelser och fruktsocker

Det kan ta ganska lång tid för mig i mataffären för ju mer man fördjupar sig i vad vi stoppar i oss och innehållet i våra mest vanligt förekommande produkter inser jag också vilka fällor man har gått i. Ganska intressant men också väldigt frustrerande! för vad fasiken ska jag byta ut den här produkten med??  I förra veckan insåg jag att det är fruktsocker i den kalkon jag brukar köpa hem, det står dessutom som nr 2 i innehållsförteckningen vilket betyder att det är vad som det innehåller näst mest av. Jag börjar då riva bland all skivad kalkon/kyckling Ica maxi säljer i alla märken och inser surt att fruktsockret finns med i allt! Det slutade med ett paket rostbiff som var det enda som inte innehöll fruktsocker.  Jag tycker om att ha lite skivad kalkon hemma…. Undrar ifall det är fruktsocker i den kalkon man köper i delin.. måste undersökas!

Frukt innehåller ju fruktsocker och att äta frukt påverkar också vårt blodsocker men där måste kroppen jobba sig igenom fruktfibrerna för att komma åt sockret. Förutom fruktfibrer får kroppen en hel del vitaminer vilket är bra för oss.

Fruktsocker: inte så bra i ren form, direkt från hyllan i affären. Här får kroppen mycket energi men ingen näring direkt ut i blodomloppet vilket får blodsockret att sticka rakt upp för att sedan falla rakt ner. Det är dessa toppar och dippar vi vill undvika helt.

Jag vet att man kanske inte kan hålla sig borta från alla sockerfällor men jag vill endå vara medveten om när jag stoppar det i mig. Jag vill undvika produkter där fruktsockret är tillsatt, i en frukt är det naturligt.

Fiberex och fiberHusk

Jag stöter ofta på fiberhusk i de recept jag läser och när jag letade i affären hittade jag fiberex och fick förklarat att det är samma sak! Gå inte på den fällan om du är ute efter fiberhusk. Skillnaden ser du tydligt här nedan. Däremot kan de användas till samma sak och kan ersätta varandra.

Fibrex är en kostfiber, gjord av sockerbeta. Fibrex är naturligt fri från gluten.

Näringsvärde per 100gEnergi 800 kJ/190 kcal

Protein 9 g

Kolhydrater 6 g

varav sockerarter 6 g

Fett 1 g

varav mättat fett 0 g

Fiber 67 g

Natrium 0,1 g

motsvarar koksalt 0,2  g

FiberHusk innehåller 100 % pulveriserat psylliumfröskal. Fritt från gluten.

Näringsvärde per 100 g:

Energi kJ 730 / 173 kcal

Protein 1,5 g

Kolhydrater 0 g

- varav sockerarter0 g

Fett 0,6 g

- varav mättade fettsyror 0,1 g

Kostfibrer 85 gram

Natrium  0,08 gram 

 

 Just nu är jag förkyld å det känns så frustrerande att inte få träna!! Jag som hade gjort upp ett två månaders schema som jag var dö taggad på att få komma igång med.. Nu måste jag snällt hålla mig i skinnet och bli frisk. Får ägna mig åt recept och produktjämförelser istället *ler*

Hoppas ni håller er friska!!  


Banankaka

 

2 ägg (jag använde bara vitan)

100 g kvarg/kesella light

1/2 dl lätt mjölk

2 bananer

lite vanilj pulver

1/2 msk honung

1 dl mandelmjöl

1/2 dl valfritt mjöl (kokosmjöl ifall du vill ha helt glutenfritt)

1 msk bakprotein eller grahamsmjöl

2 tsk bakpulver

1 dl kokos

en nypa salt

Till formen, lite smör (alt kokosolja) och kokos  

Blanda det torra ingredienserna för sig. Ta fram en matberedare, mixa banan,kvarg,mjölk,ägg,honung och kokos. Tillsätt det torra ingredienserna. Smöra en form. Grädda på 175 grader i ca 25-30 minuter. Servera som den är eller till exempel med lite kvarg och bär.

Kcal : 1059 (hela satsen) Ca 8 bitar blir ca 132 kcal per bit (70 g)

 

den som letar finner =) hittade denna sockerfria choklad på ica
 
Å dessa två mandelmjöl och hasselmjöl på lidel


Proteinfluff

 
Jag testar hej vilt massa nya roliga proteinrecep just nu =) Det här är protein "fluff" mango/Hallon
 
1 skopa whey jag hade blåbär/vanilj
1/2 dl frysta bär
2msk vatten el mjölk
 
mixa ihop allt med stavmixern sen vispar du upp ett "fluff" smarrigt på gröten eller på muggkakan osv =)
Det som vart över provade jag att frysa in och tog fram dagen efter smälte som glass på den heta gröten funkade bra!


NO-bake Proteinbar

Ett bra mellanmål när man är på språng! gör många, de håller i kylen ca 1,5 vecka eller i fysen 2-3månader!! Lätt att göra kräver ingen ugn, bara kladda ihop =)
 
Ca 8 st
4 dl havregryn (ca 140g)
2 dl Whey proteinpulver chokladsmak
0,5 dl hackade mandlar
2 msk riven kokos
1-3 msk kokosmjöl
0,5 dl osötat äppelmos
0,5 dl mandelsmör (eller annat nötsmör)
0,5 dl valfri mjölk
 
Kladda ihop (jag fick använda brödkaven) och platta ut på smörpapper ca 15-20 cm. Ha tillräckligt mycket smörpapper att du kan "slå in" det till ett paket in i kylen ca 2 timmar sen är det bara skära upp och förpacka =)